Pagina's

maandag 25 juli 2011

Venkel-Bleekselderijsoep met zalmcarpaccio

De soep is heel zacht en subtiel van smaak. Deze soep is daarom ideaal als voorgerecht om de smaakpapillen te prikkelen voor het hoofdgerecht.

4 personen

1 grote venkelknol met groen
250 ml melk
30 gram boter
30 gram bloem (glutenvrij dieet: dezelfde hoeveelheid glutenvrije meel en boter verhouding)
7.5 dl bouillon
2 bouillontabletten zonder zout
2 eetlepels witte wijn
100 gram zalmfilet
2 stengels bleekselderij
2 tl lavasblad
1 tl selderij
1 tl peterselie
Wat peper

~          Snijd de venkel en bleekselderij in smalle repen.
~          Snijd het groen klein voor garnering.
~          Snijd de zalmfilet in hele fijne reepjes.
~          Verwarm de venkel en bleekselderij met melk, selderij, peterselie en lavas tot het aan de kook is en kook dit zachtjes in 15 minuten gaar.
~          Pureer het Venkelmengsel tot een glad mengsel.
~          Smelt de boter in een grote pan totdat het lichtbruin is en roer de bloem er goed door. Pas op voor klonten.
~          Blijf roeren en laat het even goed warm worden.
~          Voeg dan al roeren de bouillon beetje voor beetje toe. Blijf constant goed roeren totdat het een gebonden bouillon is.
~          Voeg de Venkelpuree toe en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
~          Voeg de witte wijn toe en laat het even goed heet worden en koken totdat de alcohol is verdampt.
~          Breng de soep op smaak met peper.
~          Verdeel de zalm over 4 diepe borden en schep de soep erover.
~          Garneer de soep met het groen van de venkel.

Wil je toch een subtiel zoutaccent toevoegen aan de soep? Neem 8 kleine fetakaas blokje (naturel) maak deze korrelig (of snijd deze fijn). En voeg deze bij het garneren samen met het groen toe. 

Veel plezier met koken!

1 opmerking:

  1. In welke winkel kan ik zoutarme groentenbouillon blokjes of poeder kopen?! Ik heb het nergens gevonden helaas!

    Dank alvast, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen