Pagina's

dinsdag 1 november 2011

Tomatensaus voor bij de pasta

Recept voor een snelle en gemakkelijke pastasaus.

1 ui fijngesneden
1 teen knoflook
1 blikje tomatenblokjes
2 stengels bleekselderij
klein scheutje room
2 tl lavasblad
1 groentebouillonblokje , zonder zout
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde basilicum
wat peper
wat pikante paprikapoeder, naar smaak

Bak de ui, knoflook en bleekselderij totdat de ui zacht en glazig is (op zacht vuur).
Voeg dan de tomatenblokjes, een scheutje water (100ml) en de bouillon en kruiden toe.
Laat dit 20 minuten op zacht vuur koken en op smaak komen.
Proef de saus, pureer het eventueel in de blender, en breng het op smaak met peper en paprikapoeder.
Op het laatste moment 2 eetlepels room toevoegen en voila, een snelle en smaakvolle tomatensaus.

Leuke draai geven aan je saus? Voeg verse koriander toe, geeft net wat meer pit.

1 opmerking:

  1. Klinkt heerlijk! Ik heb altijd verse basilicum dus dat voeg ik zeker toe :-)

    BeantwoordenVerwijderen