Pagina's

donderdag 7 juli 2011

Gazpacho 2

Bieten Gazpacho
4 personen



750 gram zoete tomaten, gehalveerd
350 gram ongekookte bietjes, geschild en in kleine blokjes
1 groene paprika
¾ van een grote komkommer, geschild en in blokjes
1 kleine ui, fijn gesneden
1 teen knoflook
2 eetlepels rode wijnazijn
2 ½ eetlepel extra vergine olijfolie
peper

~        Pureer met een blender alle groenten, ook  de knoflook,  zo glad mogelijk. De machine mag gerust een paar minuten draaien.
~        Roer driekwart van de puree door een fijne zeef om hem nog gladder te krijgen (gebruik hiervoor de achterkant van een soeplepel).
~        Meng de gezeefde en ongezeefde puree in een kom en breng de soep op smaak met de azijn, de olie en wat zwarte peper.
~        Zet de soep een paar uur in de koelkast om koud te worden.
~        Proef of de smaak goed is en serveer hem besprenkeld met wat extra vergine olijfolie.

Uit: Kookboek ‘Moro Londen’ van Sam & Sam Clark

Is Gazpacho 1 of Gazpacho 2 je favoriet, vul een reactie in want ik ben erg
benieuwd!


1 opmerking:

  1. Ik heb beide Gazpacho's gemaakt. Ik ben alleen niet zo van de tomaten, wel van de bieten. Dus de bietengazpacho vond ik erg lekker!

    Boua

    BeantwoordenVerwijderen