Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

vrijdag 9 december 2011

Eend met honingsaus

Tip voor het kerstdiner!
Het honing-sojasaus korstje geeft de eend een geweldige glans en smaak.

Let op: de eend moet 2 uur marineren!

Ingrediënten voor 4 personen
1 tl donkere sojasaus,
2 el honing,
1 el lavasblad, gesneden
1 tl knoflookazijn,
2 teentjes knoflook geperst
2 tl maizena
Peper naar smaak
2 tl water
2 grote eendenborsten


Meng de (soja, honing, azijn en knoflook)*1 door elkaar
Meng de maizena *2 met het water
Voeg *1 en *2 bij elkaar.
Leg de eendenborst in een ovenschaal en strijk de marinade erover
Bestrooi de eend met wat peper
Laat dit minstens 2 uur marineren, in de koelkast

Neem na 2 uur de eend uit de marinade
Zet de oven aan op 220  ͦC en laat deze vast op temperatuur komen
Bak hem in een koekenpan met antiaanbaklaag, even op hoog vuur aan beide kanten (dicht schroeien en voor de kleur!)
Leg de eend in de ovenschaal, bestrijk het opnieuw met de marinade en bak deze 20 minuten, in de voorverwarmde oven op 220
Bedruip de eend regelmatig met de marinade
Zet na 20 minuten de gril aan, en gril de eend daarna nog ongeveer 4 min
Snijd de eend in dunne plakken.
Haal de eend uit de oven en snijd deze in dunne plakken.
  
1 theelepel soya saus = 335 mg Natrium
NB; er blijft veel marinade over dus niet alle natrium verdwijnt in de eend en er eten 4 personen van.

1 opmerking:

  1. De marinade klinkt heel lekker, vastwel goed met andere vlees en gevogelte!

    BeantwoordenVerwijderen