Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

vrijdag 3 februari 2012

Groentelasagne


Oven: 20 minuten, 200 graden.         Voorbereiding: 15 minuten                    Koken: 10 minuten
3 personen

Saus
1 blik tomatenblokjes
2 tl oregano
1 tl lavasblad
1 laurierblaadje
peper
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook
beetje water

Groenten
1 courgette in blokjes gesneden
250 gram champignons, in plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 rode paprika, fijn gesneden

lasagnebladen
buffel mozzarella

Pesto
natiumarme kaas
verse basilicum
pijnboompitten
extra vierge olijfolie
Pesto Klik op de link voor het recept. Ik heb natrium-arme gemaakt met natriumarme kaas.

Maak alle groenten schoon en snij ze.

Verhit wat olie in de pan en bak daarin zachtjes de ui met fijn gesneden knoflook totdat ze glazig zien. Voeg dan de tomatenblokjes, de oregano, de lavasblad, laurierblaadje, de peper en wat water toe. Roer het geheel goed. Breng het aan de kook en laat de saus +/- 15 minuten trekken.

Verwarm ondertussen je oven voor!

Maak ondertussen de natriumarme pesto. Lees daarvoor verder op het blog "pesto". Let op: natriumarme kaas is veel zachter. De pesto ziet er daardoor wat anders uit maar is evengoed lekker. Voeg er wat extra peper aan toe om het pittiger te krijgen.

Verhit wat olie in de wok en roerbak de groenten even. Strooi er nog wat peper op.
Pak een ovenschaal, schep wat groenten erin en verdeel ze over de bodem.
Schenk wat pesto erover,
daarna tomatensaus,
daarna lasagne bladen,
herhaal deze procedure,
(bewaar wat pesto) en bedek de lasagne aan het einde met tomatensaus.
Als laatste leg je plakjes mozzarella eroverheen en verdeel je de pesto over de kaas.

Leg de schaal 20-30 minuten in de oven (afhankelijk van de gebruiksaanwijzing van je lasagne bladen).
Deze groenteschotel is heerlijk met een groene salade of een komkommersalade.

1 opmerking:

  1. I really enjoy simply reading all of your weblogs. Simply wanted to inform you that you have people like me who appreciate your work. Definitely a great post
    gta5apk.xyz

    BeantwoordenVerwijderen