Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

maandag 1 augustus 2011

Champignoncrèmesoep, with a touch of Asia!

4 personen
275 g champignons, schoon en in plakjes
1 el olijfolie
Wat boter
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 el bloem (glutenvrije bloem werkt hetzelfde)
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
6 stengels verse selderij
2 tl Lavas wortel
4.5 dl groentebouillon zonder zout (= 1 bouillontablet)
4.5 dl kokosmelk
1 tl komijnpoeder
Klein bosje koriander, eerst alleen stelen fijn gesneden
Peper

~        Zet een pan water op het vuur en voeg de lavaswortel, de selderij en peterselie daaraan toe.
~        Laat deze pan minstens 15 minuten op zacht vuur koken.
~        Verhit olie in de pan en voeg de ui toe. Laat deze in 3 minuten glanzend en zacht worden.
~        Voeg dan 225 gram champignonplakjes, de fijngesneden korianderstengels en 1 tl komijnpoeder toe en bak deze 2 minuten onder regelmatig roeren, dek dan de pan af en laat alles op laag vuur 6-7 minuten sudderen. Blijf af en toe roeren.
~        Het water zeven van lavaswortel, selderij en peterselie en voeg het bouillonblokje toe.
~        Roer de bloem door het champignonnenmengsel en kook het nog ca. 1 minuut.
~        Voeg dan geleidelijk, terwijl je goed blijft roeren,  de bouillon en kokosmelk toe tot er een gladde saus ontstaat.
~        Breng het geheel aan de kook, dek de pan gedeeltelijk af en laat alles zachtjes 15 minuten koken.
~        Laat de soep wat afkoelen en pureer het glad in een blender of met staafmixer.
~        Smelt wat boter en olijfolie in de pan en bak de resterende champignons 3 minuten totdat ze zacht beginnen te worden.
~        Giet de soep in een schone pan en roer de gebakken champignons erdoor.
~        Laat de soep  heel heet worden en breng het op smaak met de blaadjes verse koriander (fijngesneden) en peper.

Een klassieke soep met een twist. Hij is erg lekker, romig en zacht van smaak.
Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten