Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

donderdag 7 juli 2011

Gazpacho 2

Bieten Gazpacho
4 personen



750 gram zoete tomaten, gehalveerd
350 gram ongekookte bietjes, geschild en in kleine blokjes
1 groene paprika
¾ van een grote komkommer, geschild en in blokjes
1 kleine ui, fijn gesneden
1 teen knoflook
2 eetlepels rode wijnazijn
2 ½ eetlepel extra vergine olijfolie
peper

~        Pureer met een blender alle groenten, ook  de knoflook,  zo glad mogelijk. De machine mag gerust een paar minuten draaien.
~        Roer driekwart van de puree door een fijne zeef om hem nog gladder te krijgen (gebruik hiervoor de achterkant van een soeplepel).
~        Meng de gezeefde en ongezeefde puree in een kom en breng de soep op smaak met de azijn, de olie en wat zwarte peper.
~        Zet de soep een paar uur in de koelkast om koud te worden.
~        Proef of de smaak goed is en serveer hem besprenkeld met wat extra vergine olijfolie.

Uit: Kookboek ‘Moro Londen’ van Sam & Sam Clark

Is Gazpacho 1 of Gazpacho 2 je favoriet, vul een reactie in want ik ben erg
benieuwd!


1 opmerking:

  1. Ik heb beide Gazpacho's gemaakt. Ik ben alleen niet zo van de tomaten, wel van de bieten. Dus de bietengazpacho vond ik erg lekker!

    Boua

    BeantwoordenVerwijderen