Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

maandag 12 september 2011

Paprika salade

Dit weekend hadden we een straat barbecue. Nu eet ik wel vlees maar bij een barbecue staat de hoeveelheid vlees me altijd tegen. Dus nam ik een verse paprika, een paar tomaten en zelfgemaakte pesto (zie recept op de site) mee.

De paprika's kun je heel eenvoudig op de bbq grillen totdat ze zwart zijn, even in een plastic zakje want dan laat het velletje mooi los als het is afgekoeld. Ik snij dan de paprika zonder vel in stukjes, voeg een klein uitje toe, wat ijsbergsla en wat Feta (Deze laatste ingrediënten had ik vooraf klaargezet zodat ik de paprika kon toevoegen en meteen kon eten).

De dressing had ik vooraf al klaargemaakt: wat extra vergine olijfolie, citroensap en peper. Heerlijk wat weer een kadootje voor de mond. Zo puur en zo smaakvol!

De tomaat gril ik ook op de bbq totdat het velletje loslaat. Klein beetje pesto op een stokbroodje en het tomaatje erop leggen. Heerlijk om erbij te eten.

De salade is zoutarm als je de Feta beperkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten