Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

maandag 17 oktober 2011

Preisoep, ideaal als voorgerecht.

4 personen
2 biologische preien, gewassen en in fijne ringen gesneden
2 kleine biologische aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
0.75 L water
2 bouillonblokjes (zonder toegevoegd zout)
Peterselie
Lavas
Peper
Nootmuskaat

Nodig: blender

~          Doe water in de pan en voeg de gewassen en gesneden prei toe samen met de aardappel, bouillonblokjes, peterselie en lavas.
~          Breng dit aan de kook en kook het 20 minuten.
~          Doe het geheel in de blender en pureer het zolang totdat het een mooi glad geheel is.
~          Breng de soep terug in de pan en breng het op smaak met peper en nootmuskaat.

Deze soep is een heerlijk eenvoudig en een smaakvol voorgerecht. 


NB. Biologisch dat is heel logisch maar nog altijd je eigen keuze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten