Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

dinsdag 4 oktober 2011

Pasta met spinazie en ricotta

Ik heb momenteel mijn neefje van 10 die af en toe bij mij komt koken en lekker mee-eet. Geweldig vind ik dat. De kneepjes van het koken samen delen, het plezier van het samen koken en daarna lekker opeten. Vorige week had ik hem verrast met deze pastasaus. Spinazie met pasta en ricotta dat was hem totaal onbekend. Hij heeft met plezier staan koken en de pan was leeg toen we klaar waren. Volgende keer gaan we tortilla's samen maken!

Nu het recept:
4 personen

1 ui
2 teentjes knoflook
1 groot pak spinazie uit de vriezer (naturel),ontdooit
1 tomaat
100 gr. ricotta
geschaafde amandelen
1 bouillonblokje zonder zout
klein scheutje water
nootmuskaat
Peper
1 tl Lavas
1 tl Marjoraan
Olijfolie
(eventueel Parmezaanse kaas)

Snijd de ui en knoflook fijn.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Pak een pan met anti-aanbak laag en zet deze op zacht vuur.
 Als de pan warm is, rooster dan de amandelen totdat ze mooi licht bruin zijn.
Zijn ze klaar, zet ze dan klaar voor gebruik later.
Zet een wok op het vuur met een beetje olijfolie.
Fruit de ui en knoflook totdat het glazig ziet.
Zeef de spinazie zodat al het overtollige vocht verwijderd is.
Voeg dan de spinazie toe met het bouillonblokje, de majoraan, de lavas en de peper.
Laat het geheel goed heet worden.
Voeg op het einde de 100 gram ricotta toe, maak dit goed los.
Blijf roeren totdat het opnieuw kookt. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
Snijd ondertussen een tomaat in blokjes.
Proef de spinaziesaus, breng het op smaak met wat nootmuskaat en peper.
Als laatste strooi je de tomaat en de gebrande nootjes eroverheen.

Deze saus is zo al erg lekker maar mocht je toch behoefte hebben aan iets extra's dan kun je wat Parmezaanse kaas er nog overheen strooien. Persoonlijk vind ik het niet nodig.

1 opmerking:

  1. Hoi Jolanda, zie dat je al een tijd niets meer gepost hebt. Kan ik nog wel reageren?

    BeantwoordenVerwijderen