Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

dinsdag 1 november 2011

Tomatensaus voor bij de pasta

Recept voor een snelle en gemakkelijke pastasaus.

1 ui fijngesneden
1 teen knoflook
1 blikje tomatenblokjes
2 stengels bleekselderij
klein scheutje room
2 tl lavasblad
1 groentebouillonblokje , zonder zout
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde basilicum
wat peper
wat pikante paprikapoeder, naar smaak

Bak de ui, knoflook en bleekselderij totdat de ui zacht en glazig is (op zacht vuur).
Voeg dan de tomatenblokjes, een scheutje water (100ml) en de bouillon en kruiden toe.
Laat dit 20 minuten op zacht vuur koken en op smaak komen.
Proef de saus, pureer het eventueel in de blender, en breng het op smaak met peper en paprikapoeder.
Op het laatste moment 2 eetlepels room toevoegen en voila, een snelle en smaakvolle tomatensaus.

Leuke draai geven aan je saus? Voeg verse koriander toe, geeft net wat meer pit.

1 opmerking:

  1. Klinkt heerlijk! Ik heb altijd verse basilicum dus dat voeg ik zeker toe :-)

    BeantwoordenVerwijderen