Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

vrijdag 13 januari 2012

Een op de vijf boterhammen is te zout

Eén op de vijf boterhammen is te zout

Laatste update:  13 januari 2012 15:58info

DEN HAAG - Een vijfde van het brood in Nederland bevat te veel zout.

Foto:  Thinkstock
Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van onderzoek bij bakkers en supermarkten.
''Opvallend is het grote verschil in de hoeveelheden zout in ambachtelijk gebakken brood en brood uit de supermarkt'', stelt de autoriteit. ''In de ambachtelijke sector is 29 procent boven de norm tegen 7 procent bij de supermarkten.''
Bakkerijen die de norm hebben overschreden, hebben een schriftelijke waarschuwing gekregen, aldus de NVWA vrijdag. Voor brood geldt een maximumnorm voor keukenzout.
''Op initiatief van de bakkerijbranche is de norm sinds 1 juli 2009 verlaagd van maximaal 2,5 procent keukenzout naar maximaal 2,1 procent.'' De sector is in gesprek met het ministerie van VWS over een verdere verlaging.

Blij

Supermarktkoepel CBL liet weten blij te zijn met de bevinding dat het meeste brood in de supermarkten deugt. ''Bovendien wordt het grootste deel van het brood in de supermarkt gekocht'', aldus de woordvoerster.
De NVWA onderzocht bruinbrood, tarwebrood, melkbrood, volkorenbrood en witbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten