Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

dinsdag 3 januari 2012

Guacamole

De feestdagen zijn voorbij. Het was ontzettend gezellig, lekker gegeten en weer veel ontdekt op het gebied van lekker en gezond eten. Daarom deze week een paar eenvoudige recepten voor feestjes.

Vandaag Guacamole, gemaakt van avocado. Avocado is rijk aan meervoudig onverzadigde vetten. Dit zijn de goede vetten die ook voorkomen in olijfolie en goed zijn voor de conditie van je hart. Verder is deze vrucht rijk aan Magnesium, Vitamine K, Kalium en foliumzuur. De vrucht is calorierijk dus eet niet meer dan 1 per week.

Voor een gezonde start van 2012,  is af en toe een toastje besmeerd met Guacomole een gezonde en heerlijke aanvulling die ook lekker is zonder zout! Let wel, de vrucht is calorierijk maar gezond.

Foto:yummyinmytummy
1 avocado
1/2 tomaat fijn gesneden
1 klein teentje knoflook, in de knoflook pers
beetje sap van 1 limoen
Chilipoeder naar smaak
1/2 tl paprika poeder
1 sjalot fijn gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden.

Snij de avocado in tweeën, haal met een lepel het vruchtvlees uit het harde vel.
Pureer de avocado met een vork fijn en roer de tomaat, sjalot en de kruiden erdoor.
Voeg op het laatst een beetje limoensap erdoor. Hierdoor blijft de kleur mooi groen. Voeg vlak voor het serveren de fijn gesneden koriander toe, roer het door elkaar en proef het geheel. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat peper of chilipoeder erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten