Laat je inspireren door koken zonder zout
ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.
Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.
vrijdag 27 mei 2011
Soep
Soep is een grote uitdaging als dit zonder zout of met minder zout gegeten wordt. De meeste mensen kopen gezouten bouillonblokjes of gebruiken de krachtige bouillons uit potten of de soepen uit pakjes. Boordevol met zout en weinig verse groenten en kruiden. Soep en zout zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. De smaakpapillen zijn gewend aan de smaak van soep waarin zout is gebruikt. Dat betekend dan ook dat smaakpapillen een aantal weken moeten “wennen” aan de vernieuwde sensatie. Het duurde dan ook even voordat ik een aantal soepen had ontwikkeld die zonder zout heerlijk zijn en waarbij de zoutbehoefte niet naar boven komt.
De soepen zullen passen bij een broodje met de lunch, als volwaardige warme maaltijd, als voorafje of koud op een zomerse dag. Super gezond en bijzonder smaakvol.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten