Jaarlijks sterven in Nederland circa 2500 mensen aan hart- en vaatziekten door het eten van te veel zout. Daar kunnen consumenten overigens zelf weinig aan doen, want het overgrote deel van het zout dat ze binnenkrijgen wordt door de fabrikanten in voedingsmiddelen zoals brood, kaas en snacks gestopt. De Consumentenbond vindt dat een heel stuk minder kan!
Wat willen wij?
De Consumentenbond roept levensmiddelenfabrikanten al jaren op om de hoeveelheid zout in hun producten te verlagen. Als alle fabrikanten tegelijkertijd, in kleine stapjes, de hoeveelheid zout terugbrengen, heeft dit geen negatief effect op de smaakbeleving en kan iedereen gewoon genieten van zijn eten.
Maar helaas hebben alle oproepen tot nu toe weinig effect gehad. Uit onderzoeken van de Consumentenbond in 2007, 2009 en 2011 blijkt dat de hoeveelheid zout in de meeste productgroepen - brood is een positieve uitzondering - nauwelijks is gedaald.
Jij kunt meehelpen hier verandering in te brengen.
Ga naar de site van de consumentenbond en steun de actie.
Mijn stem hebben ze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten