Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

maandag 8 augustus 2011

TIP: overheerlijke pesto

20 basilicumblaadjes
1 teen knoflook
2 tl pijnboompitten
1 el Parmezaanse kaas
1 el pecorino, geraspt
2 el olijfolie
Wat water



Pureer alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een gladde saus.
Voeg wat water toe als de pesto te dik lijkt.

De pesto is door de kaas gezouten. Door de pesto subtiel te gebruiken in een pasta gerecht of bijvoorbeeld een soep zonder zout kun je het zoutgehalte laag houden.
Zelfgemaakte pesto is overheerlijk en veel lekkerder dan pesto uit een potje uit de supermarkt.
Puur van smaak en geen zout toegevoegd.




2 opmerkingen:

  1. I am going to make pesto this week since my basil plant is full of leaves. Leuk! Ik ga dit recept proberen!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I made it last night! delicious!
    http://elmaskitchen.blogspot.com/2011/08/pesto-pasta.html

    BeantwoordenVerwijderen