Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

zondag 4 december 2011

Kipschnitzel

Dit recept voor kipschnitzel is ideaal voor korte bereiding, is natriumarm en kan heel gemakkelijk ook glutenvrij gemaakt worden. Ik heb het zelf gisteren bij de boerenkool gegeten, echt super lekker!

2 kippenschnitzels (voor 3 personen)
Paneermeel (indien glutenvrij; Schar paneermeel)
1 ei
Peper,
1 tl Lavasblad, gedroogd
1 tl Kerrie
1/2 tl Uienpoeder
kwart tl Knoflookpoeder of 1 klein knoflook teentje, fijngesneden

Nodig; deegroller

- Klop een ei los in een diep bord, los daarin wat peper op (verse knoflook door het eimengsel roeren)
- Leg op een plat bord paneermeel en meng dit met de overige kruiden (incl. knoflookpoeder)
- Leg de kipfilet op een stevige ondergrond met een plastic folie eroverheen
- Sla met de deegroller de kipfilet tot een dunne plak
- Haal de plastic folie ervan af
- Leg de kip in het ei en rol het er goed doorheen zodat de hele kip met ei bestreken is
- Laat even uitlekken en leg de kip dan op de paneermeel, rol deze goed doorheen totdat beide kanten goed
  bedekt zijn met paneermeel
- Zet een pan met anti-aanbak laag op middelhoog vuur
- Schenk wat olie en boter in de pan
- Als de pan heet genoeg is, voeg dan de schnitzel toe, laat deze gedurende 3 minuten op 1 kant voorzichtig bruin bakken. (hou het in de gaten en doe het vuur eventueel iets zachter)
- Voeg eventueel nog wat olie toe als het te droog wordt
- Draai de schnitzel om en bak ook deze kant 3 minuten

De schnitzel is nu klaar voor om geserveerd te worden, smullen maar! Erg lekker bij Boerenkool in plaats worst of spekjes. Zo heb je toch een knapperige toevoeging en je kunt het naar smaak wat pittigiger maken met wat extra peper.

Punten van aandacht!
Bij schnitzels moet je er goed om denken dat de olie heet genoeg is, anders neemt de paneermeel de olie op en wordt het korstje niet knapperig. Je krijgt dan een vette natte kipschnitzel.
Blijf erbij, loop niet weg, je kunt dan het vuur bijstellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten