Vandaag Guacamole, gemaakt van avocado. Avocado is rijk aan meervoudig onverzadigde vetten. Dit zijn de goede vetten die ook voorkomen in olijfolie en goed zijn voor de conditie van je hart. Verder is deze vrucht rijk aan Magnesium, Vitamine K, Kalium en foliumzuur. De vrucht is calorierijk dus eet niet meer dan 1 per week.
Voor een gezonde start van 2012, is af en toe een toastje besmeerd met Guacomole een gezonde en heerlijke aanvulling die ook lekker is zonder zout! Let wel, de vrucht is calorierijk maar gezond.
Foto:yummyinmytummy |
1/2 tomaat fijn gesneden
1 klein teentje knoflook, in de knoflook pers
beetje sap van 1 limoen
Chilipoeder naar smaak
1/2 tl paprika poeder
1 sjalot fijn gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden.
Snij de avocado in tweeën, haal met een lepel het vruchtvlees uit het harde vel.
Pureer de avocado met een vork fijn en roer de tomaat, sjalot en de kruiden erdoor.
Voeg op het laatst een beetje limoensap erdoor. Hierdoor blijft de kleur mooi groen. Voeg vlak voor het serveren de fijn gesneden koriander toe, roer het door elkaar en proef het geheel. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat peper of chilipoeder erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten