Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

donderdag 5 januari 2012

Wortelsalade

Een frisse salade, ideaal voor de afvallers onder ons en rijk van smaak zo zonder zout!

Wortelen bevatten vitamine A en veel vitamine C en betacaroteen. Goed voor de weerstand en slim en lekker bij afvallen. Er zit in worteltjes veel vezels en weinig calorieën.

Foto:yummyinmytummy.nl
1/2 ui fijn gesneden bospeen wortelen geraspt
4 natrium-arme augurken, fijn gesneden
handvol rozijnen, geweekt
Wat azijn (liefs een lekkere kruiden-azijn)
Wat olijfolie, extra vierge
Peper naar smaak
(optioneel: verse koriander!)





Als de rozijnen geweld zijn, goed afspoelen en afdrogen.
Voeg alle ingrediënten (geraspte wortel, ui, augurk, rozijnen en de mayonaise) samen in een kom.
Roer dit goed door elkaar.
Schenk een klein scheutje azijn en olijfolie (max. 1 el)  erdoor, proef of het lekker is.
Van mij mag de salade lekker fris zijn dus ik doe er altijd wat meer azijn dan olie door maar proef, ervaar en bepaal wat jij lekker vind.

Mocht je nog verse koriander hebben, snij dit lekker fijn en doe het erdoor, super combinatie!
Wil je het een keer anders? Voeg er een zure appel aan toe met wat sinaasappelsap in plaats van augurk en azijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten