4 personen
750 gram zoete tomaten, gehalveerd
350 gram ongekookte bietjes, geschild en in kleine blokjes
1 groene paprika
¾ van een grote komkommer, geschild en in blokjes
1 kleine ui, fijn gesneden
1 teen knoflook
2 eetlepels rode wijnazijn
2 ½ eetlepel extra vergine olijfolie
peper
~ Pureer met een blender alle groenten, ook de knoflook, zo glad mogelijk. De machine mag gerust een paar minuten draaien.
~ Roer driekwart van de puree door een fijne zeef om hem nog gladder te krijgen (gebruik hiervoor de achterkant van een soeplepel).
~ Meng de gezeefde en ongezeefde puree in een kom en breng de soep op smaak met de azijn, de olie en wat zwarte peper.
~ Zet de soep een paar uur in de koelkast om koud te worden.
~ Proef of de smaak goed is en serveer hem besprenkeld met wat extra vergine olijfolie.
Uit: Kookboek ‘Moro Londen’ van Sam & Sam Clark
Is Gazpacho 1 of Gazpacho 2 je favoriet, vul een reactie in want ik ben erg
benieuwd!
benieuwd!
Ik heb beide Gazpacho's gemaakt. Ik ben alleen niet zo van de tomaten, wel van de bieten. Dus de bietengazpacho vond ik erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenBoua