De soep is heel zacht en subtiel van smaak. Deze soep is daarom ideaal als voorgerecht om de smaakpapillen te prikkelen voor het hoofdgerecht.
4 personen
1 grote venkelknol met groen
250 ml melk
30 gram boter
30 gram bloem (glutenvrij dieet: dezelfde hoeveelheid glutenvrije meel en boter verhouding)
7.5 dl bouillon
2 bouillontabletten zonder zout
2 eetlepels witte wijn
100 gram zalmfilet
2 stengels bleekselderij
2 tl lavasblad
1 tl selderij
1 tl peterselie
Wat peper
~ Snijd de venkel en bleekselderij in smalle repen.
~ Snijd het groen klein voor garnering.
~ Snijd de zalmfilet in hele fijne reepjes.
~ Verwarm de venkel en bleekselderij met melk, selderij, peterselie en lavas tot het aan de kook is en kook dit zachtjes in 15 minuten gaar.
~ Pureer het Venkelmengsel tot een glad mengsel.
~ Smelt de boter in een grote pan totdat het lichtbruin is en roer de bloem er goed door. Pas op voor klonten.
~ Blijf roeren en laat het even goed warm worden.
~ Voeg dan al roeren de bouillon beetje voor beetje toe. Blijf constant goed roeren totdat het een gebonden bouillon is.
~ Voeg de Venkelpuree toe en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
~ Voeg de witte wijn toe en laat het even goed heet worden en koken totdat de alcohol is verdampt.
~ Breng de soep op smaak met peper.
~ Verdeel de zalm over 4 diepe borden en schep de soep erover.
~ Garneer de soep met het groen van de venkel.
Wil je toch een subtiel zoutaccent toevoegen aan de soep? Neem 8 kleine fetakaas blokje (naturel) maak deze korrelig (of snijd deze fijn). En voeg deze bij het garneren samen met het groen toe.
Veel plezier met koken!
In welke winkel kan ik zoutarme groentenbouillon blokjes of poeder kopen?! Ik heb het nergens gevonden helaas!
BeantwoordenVerwijderenDank alvast, Marianne