Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

woensdag 8 februari 2012

Stamppot met paprika en knoflook

1 kilo aardappelen, iets kruimig, geschild en in stukken
1 tl gedroogd lavasblad
1 gele paprika, fijn gesneden
1 groene paprika, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
1 ui fijn gesneden
1 teen knoflook, geperst
1 el Italiaanse kruiden
handje champignons, in plakjes
6 el olie
50 gram geraspte natriumarme kaas

Was en schil de aardappelen.
Maak de groenten schoon en snij ze fijn
Kook de aardappelen, in 25 minuten gaar

Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika's, ui, bleekselderij en champignons op middelhoog vuur
Voeg na, 10 minuten de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak dit nog 5 minuten

Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn
Schep 3 el olie erdoor en voeg de gebakken groenten erdoor, roer totdat dit een geheel is

Voeg als laatste de geraspte kaas erdoor, roer totdat het lekker opgenomen is
Nog wat peper voor de pit en je hebt een kleurrijke en smaakvolle stamppot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten