Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

maandag 6 februari 2012

Koolsoep

Voor 4 personen, 2 L soep, +/- 40 minuten bereidingstijd en heerlijk als lunch of soep vooraf.



1 tl gemberpoeder of 1.5 cm verse gember (geschild en geraspt)
1 el sojasaus
1 el sesamolie
2 tenen knoflook
150 gram gekookte witte rijst
1/2 Chinese kool, in reepjes (laat de harde delen apart liggen van het blad gedeelte).
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 tl sambal
3 bouillon tabletten zonder zout
2 stengels bosui, in ringen gesneden
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
2 tl lavaswortel
1 kipkruidenbuiltje
1.5 L water

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
Breng het water aan de kook en laat de lavaswortel en het kipkruidenbuiltje lekker trekken.

Verhit olie in een wok, roerbak de bleekselderij, knoflook, het harde deel van de kool, de paprika en de sambal voor ongeveer 4 minuten.
Voeg dan de kruiden-bouillon toe met de bouillon tabletten en breng het aan me kook.
Voeg de fijn gesneden bladeren van de kool op het laatst nog toe. Kook even kort.
Serveer de soep in komen, sprenkel de fijn gesneden bosui erover en serveer de rijst erbij.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten