Laat je inspireren door koken zonder zout

ϿNGEZOUTENlekker gaat de uitdaging aan door heerlijke gerechten samen te stellen zonder het toevoegen van zout. Puur koken van zoveel mogelijk verse groenten en kruiden. De recepten zijn gezond,veelal glutenvrij door de pure en verse bereiding. Het gevolg creatief en inspirerende gerechten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en ook nog overheerlijk. Eenmaal gegeten en gemaakt is hopelijk overtuigend genoeg dat zout niet nodig is dan wel heel subtiel aanwezig mag zijn. Zoutloos eten wordt smaakvol eten.

Deze blog met recepten zijn bedoeld om u te inspireren en te overtuigen van de kracht van de smaak van pure en verse producten.

dinsdag 14 februari 2012

Tips: Smakelijk eten zonder zout

Janboel
Op internet zijn er veel sites waar je informatie en recepten vandaan kunt halen wanneer je een natriumarm dieet hebt. Toch is het naar mijn idee een janboel op internet. Goed bedoelde blogs (net als die van mij) met recepten en sites die meer informatie verstrekken. Meestal ontbreken er veel schakels zodat je weer verder moet zoeken. Dat is het nadeel van internet.

Smakelijketenzonderzout.nl
Gelukkig is er een site op internet die als wegwijzer fungeert voor mensen met een natrium beperking. Begin je net met je dieet en zie je de bomen door het bos niet meer dan is smakelijketenzonderzout een goede start.  De site is oorspronkelijk door Erna Boertien-Veuger opgezet met als doel het natriumarme dieet te vergemakkelijk voor patiënten. Nadien heeft Rolf Tjassens de site als vrijwilliger geprofessionaliseerd. Dat heeft hij heel goed gedaan.

Verbinding
De site is intussen uitgegroeid, naar mijn inziens, als een verbinding tussen verschillende informatieve kanalen, verkooppunten van dieetvoeding, recepten sites en het leren omgaan met het natrium gehalte in voeding. De site leest gemakkelijk en geeft je verschillende ingangen als het gaat om je dieet. Als je net begint met je natrium beperking is deze site heerlijk, duidelijk en overzichtelijk.

1 opmerking:

  1. Zoutarm koken is inderdaad een stuk gezonder, ik kook meer dan 25 jaar zoutloos, zelfs als puber at ik thuis zoutloos (moeder was hartpatiënte en moest zoutloos eten). Als wij visite hebben dan durf ik wel wat herbamare toevoegen.

    Ik probeer alvast je recepten even uit.

    BeantwoordenVerwijderen